ABDOGs storpudler - Gemytt

Gemytt

Puddelen er en intelligent og lettlært hund. Når jeg fikk min første puddel sa jeg: Nå skjønner jeg hvorfor de har pudler på sirkus!

Puddelen er en ypperlig familiehund og turkamerat. Den har gode bruksegenskaper, storpuddel brukes blant annet som førerhund for blinde. For deg som liker å gå dressur, agility og bruks eller lignende, så er puddelen et ypperlig valg. Den er lettlært, rask og trenger også mental stimulering for å trives. Får den sine turer og stimuli er den en rolig og grei hund inne og ute.

Som valp trenger den hundeleker å bite i og leke med. Får den dét er det ikke noe problem å holde den borte fra de ting den ikke får ha.

Jaktinnstinkt

En del pudler har mye jaktinnstinkt og andre lite eller ingenting. Opprinnelig er de appoterende andehunder. Når jegeren hadde skutt en and, svømte puddelen ut og hentet den. Dette kan man se hos mange pudler i dag, på den måten at de elsker å jakte fugler. Men de kan gjerne løpe etter andre ville dyr også, om de får sjansen.

En del pudler kan være litt skeptiske til fremmede, mens andre ikke er det i det hele tatt. De er lette å arbeide med og de liker å jobbe med deg. De ønsker egentlig å gjøre det du ber dem om, du må bare gjøre deg forstått. Ros ønsket atferd!

De fleste pudler vil varsle når de er hjemme og noen nærmer seg huset.

Lenker: Om valper og Pelsstell.

Visste du at

«Storpudler er gode familie- og brukshunder.»

«Storpudler brukes ofte som førerhund for blinde.»

«En storpuddel, også kalt kongepuddel, kan bli opptil 15 år gammel.»

«Storpuddelen er en røytefri og allergivennlig hund.»

«Storpuddelen er en veldig intelligent og lettlært hund.»

© ABDOGs storpudler 2004 – 2023.