ABDOGs storpudler - Pelsstell

Pelsstell av puddel

Det å ha puddel krever en del pelsstell, så man kan likegodt si at det er gøy med pelsstell. For å holde pelsen fin og uten tover eller kladder, må hunden bades, fønes tørr og børstes og gres helt igjennom omtrent én gang i uken. Jo lengre pels hunden har, jo mer nøye må man være med pelsstellet, for å holde den fri for kladder, og jo lengre tid tar det selvfølgelig. En puddel i utstillingspels krever mye arbeid og påpasselighet for å holde pelsen fin.

Klipping og hygiene

Uansett hva slags klipp man velger å ha på sin hund, må den alltid være kortbarbert på snuten. Får den for lang pels på snuten vil alltid noen hår krølle seg inn på øyet, noe som vil gi øyebetennelse. For å ha den best mulige hygiene på hunden vil det være lurt å barbere den helt kort på labbene. Da kommer det ikke så mye sand med inn. Ved å barbere den kort rundt endetarmsåpning, får man heller ikke problem med avføring i pelsen. Den kan med fordel også barberes kort rundt kjønnsorganet. Det blir lettere for hunden å holde seg ren.

En puddel har hårvekst i ørene, noen har mye, andre har mindre. Dette må nappes for at det skal komme luft inn i øregangen, og for å unngå ørebetennelse. Napping bør foretas én gang per uke til én gang per måned. Snuter, labber og åpninger må barberes hver sjette uke eller oftere. Pelsen på kroppen må klippes hver tredje måned eller oftere.

Hvis du vil skaffe deg utstyr, kan du lære deg å klippe og stelle hunden din selv. Eller om du velger det kan du gjøre en avtale med oppdretter eller ta hunden til en hundesalong. For utstillingsklipp må du finne noen som driver med dét. Det er ikke så mange hundesalonger som kan klippe puddel til utstilling.

Lenker: Om valper og Gemytt.

Visste du at

«Storpudler er gode familie- og brukshunder.»

«Storpudler brukes ofte som førerhund for blinde.»

«En storpuddel, også kalt kongepuddel, kan bli opptil 15 år gammel.»

«Storpuddelen er en røytefri og allergivennlig hund.»

«Storpuddelen er en veldig intelligent og lettlært hund.»

© ABDOGs storpudler 2004 – 2023.