ABDOGs storpudler

Valpekullets far Marco

Valpekullets far Marco

Vår første stor puddel, Marco:

INT NORD FIN UCH NORDUV-02 NV-05 Dajmens Black Magic.

Da vi i år 2000 bestemte oss for å bytte hunderase, (hadde Golden Retriever), falt valget på stor puddel. Ble tipset av kjentfolk om et kull på Gjøvik, og kontaktet Bente Byrløkken som var oppdretter. Alle valpene var egentlig bortbestilt, men det ordnet seg heldigvis likevel.

Vi hentet det nye "vidunderet" med bil, og var jo veldig spente på om han ble bilsyk. Frykten var helt ubegrunnet, for bilkjøring var visst helt topp. Marco lå på rygg i baksetet og koste seg alle de 40 milene fra Gjøvik til Trondheim. Fikk senere vite at oppdretteren helt bevisst hadde tilvendt valpene med bil helt fra de var bittesmå.

Det viste seg snart at Marco hadde et utrolig godt gemytt, og når han etter hvert gjorde det veldig bra i utstillingsringen, var jo vi jublende glade.

På et valpeshow spurte dommeren om det var eget oppdrett. Kirsten svarte at det var det ikke, hvorpå dommeren lurte på hvem som var så idiotisk at de solgte en slik hund.

Marco har jo etter hvert også blitt pappa (90 valper), og flere av disse er N og S UCH, også NV-04 og Nv-05. Det har vist seg at han preger valpene sine veldig mye. Han har også en datter som er en utrolig rypejeger (puddel kan brukes til det meste).

Ellers er Marco en utrolig trivelig familiehund, som elsker å ligge på fanget og kose. Rolig innomhus, mens han utomhus er mer som en fyrrig hingst. Han har et veldig tydelig kroppsspråk og et talende blikk, så det er ikke vanskelig å forstå hva han vil.

Til daglig leker han med sin sønn Ahrex, som vi også har, men liker veldig godt å springe sammen med andre hunder, da spesielt tisper. Ahrex forsøker med jevne mellomrom å overta ledelsen, men blir satt kontant på plass.

At vi byttet hunderase, har vi aldri angret på. Puddel, (stor selvfølgelig) er mer som folk enn dyr, det er vi helt overbevist om.

Hilsen Kirsten & Arild.

Fakta om Marco

Mer informasjon om Marco

Visste du at

«Storpudler er gode familie- og brukshunder.»

«Storpudler brukes ofte som førerhund for blinde.»

«En storpuddel, også kalt kongepuddel, kan bli opptil 15 år gammel.»

«Storpuddelen er en røytefri og allergivennlig hund.»

«Storpuddelen er en veldig intelligent og lettlært hund.»

© ABDOGs storpudler 2004 – 2023.