ABDOGs storpudler - Valper

Julie og Capras valper 2014 - Julie og Domingos valper 2012 - Zara og Marcos valper 2007 - Kine og Mozarts valper 2007 -
Rex og Biancas valper 2004 -
Om valper

En valp kan leveres først når den er åtte uker gammel. I denne alderen er valpen veldig nysgjerrig og tilpasser seg lettest nye situasjoner. Nå er også valpens hukommelse så utviklet at den er mottakelig for innlæring, og den er psykisk sterk nok til å forlate mor og kullsøsken.

Alderen tre til tolv uker er en sosialiserings-periode for valpen. Nå skal den lære og omgås andre på rett måte. Hundemor lærer valpen å forstå andre hunders signaler og språk.

En hund, uansett alder, bør ikke være alene mer enn fire- fem timer i døgnet.

Frem til hunden er omtrent fire måneder trenger den fire måltider hver dag.

Et dressurkurs for valp er ypperlig for hund og fører. Hunden får treffe mange forskjellige hunder og mennesker. La den bare hilse på hunder som liker valper og er snille mot dem. La ikke hunden få negative opplevelser.

Renslighetstrening

For å få en valp renslig må du i starten være veldig påpasselig. Hver gang valpen har spist, drukket, sovet eller lekt, så må den ut å tisse, med én gang. Er du nøye med å ta den raskt ut hver gang, så går det ikke mange dagene før valpen begynner å gå til døren selv.

Hvis du litt sent på kvelden tar valpen en tur ut så den får tid til å gjøre fra seg, vil den som regel kunne holde seg til tidlig på morgenen. Hvis du har anledning til det, vil valpen roe seg best hvis den får sove i nærheten av deg den første tiden. Vær rask med å ta valpen ut når den våkner.

Når valpen har gjort fra seg ute, ros den hver gang. Skulle valpen være uheldig å gjøre fra seg inne, ikke kjeft på den, det hjelper ikke. Ta den ut og la den gjøre seg ferdig ute, og pass bedre på neste gang. Lykke til!

Tenner og tannfelling

En puddel skal ha saksebitt. Når valpene er mellom 4 og 6 måneder feller den melketennene. Hvis noen av tennene ikke skulle falle ut av seg selv, sørg for å få hjelp til å trekke tennene. De må ikke stå i veien for de nye tennene og eventuelt gi feilstilling av disse.

Puddelen har 28 valpetenner og får senere 42 permanente tenner. Den har 6 framtenner oppe og nede, og 4 hjørnetenner til sammen. Bak hjørnetennene oppe og nede skal det være 4 mindre tenner, og bakerst finner vi jekslene. Det er 2 på hver side oppe, og 3 på hver side nede.

For å holde god munnhygiene hos hunden er det viktig å pusse tennene. Bruk myk tannbørste, gjerne elektrisk og en tannkrem som er beregnet for hunder. Det er viktig å holde hundens tenner frie for tannstein, dette for å unngå betennelse i tannkjøttet.

Lenker: Pelsstell og Gemytt.

Visste du at

«Storpudler er gode familie- og brukshunder.»

«Storpudler brukes ofte som førerhund for blinde.»

«En storpuddel, også kalt kongepuddel, kan bli opptil 15 år gammel.»

«Storpuddelen er en røytefri og allergivennlig hund.»

«Storpuddelen er en veldig intelligent og lettlært hund.»

© ABDOGs storpudler 2004 – 2023.